среда, 19 октября 2011 г.

Erasmus gaitas Vācijā

Sveiki! Esmu Lauma no 3. kursa programmas Tūrisma menedžments. Turpmāk es informēšu bloga lasītājus par ISMA aktualitātēm arī latviešu valodā.


 Šoreiz es velētos dalīties studentu starptautiskās apmaiņas pieredzē. 2. kursā izmantoju izdevību un gadu pavadīju Vācijā kā Erasmus students. Tā bija lieliska pieredze un sevis pilnveidošana. Iepazinu daudzus, interesantus cilvēkus, uzlaboju valodas zināšanas, apceļoju Vāciju, prezentēju Latviju un aktīvi iesaistījos dažādos pasākumos.

Vācijā nokļuvu nelielā pilsētiņā Bamberga. Tā atrodas Bavārijas ziemeļos, 3 stundu braucienā no Minhenes. Bamberga ir vēsturiski bagāta pilsēta, ar krāšņu vecpilsētu, daudzām baznīcām, pakalniem un cauri tek Regnicas upe. Lai arī pēc pirmajiem iespaidiem pilsēta liekas ļoti neliela un vairāk domāta vecāku gājuma ļaudīm, Bamberga arī tiek dēvēta par studentu pilsētu, un ir iespējams atrast dažādas jauniešu iespējas, aktivitātes un atpūtas iespējas.

Diemžēl Bambergā nav tā saucamais studentu kampuss, jo visas universitātes fakultātes un ofisi ir izmētāti pa pilsētu. Toties pilnīgi visi izmanto velosipēdus un ir ērti ar to nokļūt jebkurā pilsētas daļā. Kā arī studentiem ir bezmaksas autobuss.
Uz katru semestri Bambergā ierodas ap 200 Erasmus studentu, visvairāk no Spānijas, ASV, Polijas u. c. Viņus ir iespējams satikt Erasmus ballītēs, Erasmus studentiem organizētajās lekcijās vai vienkārši saskrienoties autobusā vai kopmītnēs, jo pilnīgi visi apmaiņas studenti ir ļoti draudzīgi un atsaucīgi, tā ka bez draugiem nepalikt.
Bambergā tiek veidoti arī tikai erasmusiešiem domātas lekcijas vācu un angļu valodas apgūšanai. Ir iespējams arī piedalīties Erasmus teātra un radio pulciņos, kuros arī es pati ņēmu dalību. Šīs nodarbības pavadījām ļoti jautrā atmosfērā un kļuvām gandrīz kā ģimene. Radio pulciņā man bija iespēja divos raidījumos iepazīstināt Latviju un Rīgu vācu studentu radio stacijā.

 Lai erasmusieši pašā sākumā nejustos vientuļi un spētu sadraudzēties ar vācu studentiem, Bambergā ir izveidota Tandēma programma, kur katram ārzemju studenta tiek piešķirts kāds vācu students – tandēma partneris, kurš palīdz iejusties Bambergas studentu dzīvē. Jau labu laiku pirms atbraukšanas Vācijā caur Facebook sāku sarakstīties ar savu tandēma partneri Tomasu. Protams, sīki viņu izprašņāju par pilsētu un universitāti, bet diemžēl vēlāk mums neizveidojās draudzīgs kontakts, tāpēc pieteicos programmai vēlreiz, lai tomēr iedraudzētos ar kādu vācu studentu.
Un es patiešām sadraudzējos ar ļoti jauku vācu meiteni Lauru. Viņa bieži ielūdza pie sevis ciemos, gājām ēst saldējumu, gatavojām kopā ēst un palīdzēja man ar skolas lietām.
Erasmus man bija liels izaicinājums, lai kļūtu drošāka, atvērtāka un patstāvīgāka. Tika pieredzētas dažādas emocijas un sevis iepazīšana. Ieguvu jaunus, interesantus draugus, iepazinu dažādas kultūras, uzlaboju valodu zināšanas, daudz ceļoju un guvu jaunas zināšanas. Bamberga ir vieta, kurā es labprāt atgrieztos!
Iesaku arī citiem būt aktīviem un izmantot iespēju izrauties no pelēkās ikdienas. Erasmus paver daudzas iespējas!

1 комментарий: